molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 23 november 2009

Tränat med Emma

Av molleomusse - 23 november 2009 14:51

Det blev en långträning idag. Först lydnadsträning, lunch och så viltspår med Musse o Zacke och avslutade med en platsläggning.

Molle är en lätt hund att träna lydnad med, han är där man säger han ska vara och gör oftast det man ber om. Misslyckas vi är det bara mitt fel. Missen idag var att han la sej istället för stå men vi har tragglat lägganden hela veckan så det var inte så lustigt. Vi får varva komandona lite hädanefter. Får jobba med en bra fart också så Molle går i ett för honom bra tempo. Han tar stora kliv och går jag för sakta så blir det konstigt för honom. Bara att träna...

Mitt i lunchen ringde Nina och vi började tala om jaktträning och dumiesar. Inte bra, så sugen man blir att träna apportering istället. Får verkligen stålsätta mej och vänta till slutet av januari. Nu traskar vi omkring iskogen för att leta upp bra träningsmarker och planerar. Jag sätter upp snittslar när jag hittar något bra ställe och funderar hur jag ska lägga upp träningen vid just det stället.  Roligt...

Jag ska köpa dummiesar av olika sorter eftersom förådet börjar tryta. Dels specialdummis men jag vill ha ett tiotal vanliga sökdummis som håller och inte är så dyra. Blir tokig när jag sitter och kollar på internet. Kan någon bestämma åt mej vad jag ska köpa. Inte tunga, inte stora, inte valpdummies, hållbara och någorlunda billiga.

Blev lite fundersam idag när jag öppnade mailen, hade skickat ett medelande till en person jag inte träffar så ofta och frågade vad hon styr med nuförtiden. Hon verkade ta det som ett personligt påhopp och att jag var ironisk..Herrejesus, varför är hundvärden såhär??? Taggarna utåt och förutsätta att man menar illa. Meilar jag någon eller skriver i en blogg så menar jag vad jag skriver och skulle inte kunna tänka mej att skicka taskigheter via intrenet. Ibland kan man missuppfattas när man skojar men "hur mår du nuförtiden" kan väll inte missuppfattas? Jag inser nu varför SKK ser allvarligt på allt elakt som sprids av vuxna personer i bloggar.

Nu ska jag laga mat åt sonen och sedan lägga mej i soffan och vila.

Ha det värdsbäst!!(och jag menar det..)

 
ANNONS
 
Emma

Emma

23 november 2009 16:41

Tack för idag! Nu har jag två trötta hundar som ligger och snarkar :). Vi får höras om helgen.
Kram Emma.

http://www.2fotter8tassar.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

23 november 2009 22:55

Jag gillar After Dogs dummies. Köper minsta storleken (inte valp utan de minsta vanliga). Tråkigt med missförstånd...

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se