molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 31 oktober 2009

Spöket Musse

Av molleomusse - 31 oktober 2009 15:08

Idag tränade vi raka linjetag på ett fält. Först Molle medans en avundsjuk Musse fick ligga stilla och vänta. Sedan fick Molle ligga i gräset medans Musse tränade. Musse hade samlat en hel hop med energi när han väntat och ville sköta allt på Musses vis. Gav mej sjutton på att allt skulle utföras på mitt sätt istället för att göra jättesök av allt. Tillslut hade vi bara en dummie kvar som låg ute på fältet ca 10 meter ifån oss. Ut som en pil, två språng och han var över dummien och fortsatte som ett X2000tåg rakt fram trots att jag blåste på honom. Jädrans hund tänkte jag när jag såg en yvig svans försvinna utom synhåll. jag började plocka ihop dummisarna och tänkte att han får väll hållas, han hittar inget självbelönande att apportera iallafall.

Molle låg och solade och tyckte livet var härligt tills vi fick se ett stort vitt segel komma i mott oss. Musse hade i princip gått tillbaka till bilen ca 200m bort och där hittat min stora träningsväska. En stor vit stel hemköpskasse. Nappat tag i botten och fått väskan framför sej så han såg inte ett dugg. För Molle såg det antagligen ut som kassen tänkte anfalla och han blev jätterädd och hoppade säkert en meter upp i luften, stormskällande. Musse som inget såg hörde Molle skälla argt och sprang ännu fortare för att kolla vad Molle skällde på. Utan att släppa kassen. Molle backade med raggen rest tills Musse var ikapp honom. Då släppte Musse väskan och båda hoppade runt och skällde på väskan med raggen rest. Vad jag skrattade..Molle var säkert tacksam för att få oväntad hjälp av Musse mot detta hemska spöke, vad Musse tänkte fattar jag inte men brorsan behövde nog hjälp eftersom han skällt i panik. Tillslut kunde jag ta mej fram till dom då stod Molle och morrade dovt mot väskan och Musse glodde på honom som han bivit galen. Det fanns ju inget där att hetsa upp sej för...Himmel, tänk om jag hade haft filmkameran med...


Ha, äntligen något som fungerar med lydnadsträningen. Fick rådet att sätta en belöning bakom hundarna när man kör fjärrdirrigering(är det rätt namn? sitt,ligg osv) Första försöken var dom som bananer för att titta på godiset MEN sedan funkade det!!YES, vad glad jag blev.

Imorgon kommer Emma ner för att vi ska träna lydnad ihop. Vi bestämde att vi startar en gång i varje klass tills vi kommer till elit, det är väll tre gånger sedan är hundarna lydnadschampinjoner. Hur svårt kan det va?? Jag skojjar, vi bestämde att vi skulle starta ettan tillsammans för att få tröst och sympati från den andra när vi nollar.(kan man nolla i lydnad??)  Jag måste tänka att lydnaden inte är svår-tråkig-omständig och börja tänka positivt. Mina kolegor mobbar mej för att jag alltid klagar när jag måste lära mej något nytt. Kanske har dom liiite rätt....

 
ANNONS
 
Ingen bild

Jessica & Vexa

1 november 2009 10:47

Hej!

Nej, har liksom inte hunnit med så mkt utan för hundarna. Men de e ju dom som är viktigast;)

Lydnaden är allt bra tråkig, svårt att motivera en hund som inte heller tycker att de är kul så länge hon inte blir matad varje minut!

Men ja hoppas på att den sista 1:an kan sitta innan årets slut:)

Hoppas att allt är väl annars! Du jobbar så bra med hundarna, håll ut så ska du se att de vill sig!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se