molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 28 oktober 2009

Äkta mattan färdig för tippen?

Av molleomusse - 28 oktober 2009 16:07

Jag har inte börjat tokträna Molle med en massa konstiga övningar även om det låter så när jag spånar på träningsupplägg. Jo, jag försöker bli bättre på att läsa av honom och jag försöker hitta roliga övningar där han ger allt för att lyckas. Men annars gör vi som vanligt..Roligt har vi och man vill bara träna mer o mer.

Jag har lite för lätt att påverkas av andra och det fungerar ju inte. Jag belönar tex ofta med godis och gos eller lek, mest för att det alltid ska vara mysigt att komma tillbaka snabbt till mej. Inte för att han skulle vägra gå ut om han inte fick sitt godis. Om jag tränar tillsammans med någon som inte tycker som jag så påverkas jag och ger inget just den träningen. Dumt. Janne Wiberg sa på vattenkursen att han försökt att härma andras sätt att föra hund men aldrig lyckats. Man måste hitta sitt eget sätt, studera andra som gör något bra och försöka hitta sitt sätt att göra samma sak. Jag vet med mej att jag försökt härmas vilket ställde till problem, helt plötsligt utan att tänka mej för började jag ändra allt vid vattenträningen. Helt idiotiskt eftersom det hade gått bra innan. Molle blev helt ställd och undrade säkert vad matte ville. Tillslut så struntade han ju i mej och började hitta på annat i vattnet. Jag erkänner  att felet var helt mitt, hade jag tänkt mej för så hade jag istället provat mej fram lite försiktigt. Efter en hel sommar då vattnet hade gått bra så stod jag i vattnet på hösten och tjöt för att Molle inte löd mej. Nyttig läxa..


Musse lyckades smita ner till jaktboden och käka gammalt levrat blod med tilltugg igår. Han rapade hela kvällen och det stank as. Han fick INTE vara inne i tvrummet men smet in där och spydde up massor på våran fina äkta matta jag ärvt av min moster. Yes, hur ska jag få bort lukten och blodfläckarna?? mattan är värderad till runt tjugotusen, säkert det dyraste vi har här hemma. Av 160kvadratmeter golvyta så måste man naturligtvis spy på mattan. Inget att göra åt, huvudsaken är ju att Musse själv inte blir mer sjuk. Han är värd miljoner..

Ha en trevlig kväll, mörkt redan när klockan är fem!!


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se