molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 25 oktober 2009

söndag

Av molleomusse - 25 oktober 2009 17:35

Idag har vi varit ute och apporterat igen. Det är så roligt när allt gå bra och det är defenitift roligare än lydnaden. Tycker jag samlat på mej en massa erfarenhet av andra över sommaren och börjar känna hur jag vill träna min hund. Det har blivit mycket träningsprat och det är roligt att se hur andra tränar sina hundar. Vissa saker funkar för oss, andra gör det inte. Att åka och se på olika jaktprov är också nyttigt, speciellt om man är funktionär. Det är roligt att klura på vad jag själv tycker. Jag har talat med duktiga människor som alltid skickar sina hundar på dolda linjetag tex men så finns det lika duktiga personer som aldrig gör det (eller mycket sällan) på träning. Vissa tar alltid tillbaka hunden om den inte går i en tänkt linje medans andra tränar på ett helt annat sätt. Mycket beröm och godis? Säga nej om hunden går fel? Hjälpa hunden vid markeringar? Träna hunden att alltid simma över ett vatten till andra sidans strandkant eftersom det alltid är så på ett jaktprov?( Det stämmer inte för ibland kan det vara en flotte utlagd eller så ska hunden simma längs med strandkanten).  Hur mycket ska man styra hunden på ett sök? Hur mycket ska man kräva av hunden? Bollar,inte bollar? Det är bara att bestämma sej för att träna på ett visst sätt och hoppas på att det inte gör mer skada än nytta..Jag inser iallafall att ju mer man tränar och ju bättre hunden blir ju mindre vet man om hundträning.

Just nu sitter jag och klurar på hur jag ska få ledigt för att träna med Nina i veckan. Visst finns det något som heter hundträningsledighet som man kan kräva med kort varsel? Lika viktigt som vård av sjukt barn, eller hur? Emma har lovat att komma ner också i veckan, skit också att jag inte tagit semester för att umgås med mina barn på deras novemberlov.Då hade jag haft tid att träna hundarna....


Grattis till Leia som blivit mamma till fjorton bebisar. En är död men eftersom jag är skrockfull så låter det bättre med fjorton valpar. Dom skulle ha varit det iallafall. Hoppas allt går bra och att valparna kommer till bra hem!! 
ANNONS
 
Anna

Anna

27 oktober 2009 18:15

funkar!!

http://molleomusse.bloggagratis.se

 
Jessica

Jessica

27 oktober 2009 23:32

Ja det borde verkligen finnas något som heter hundträningsledigt som man kan kräva med kort varsel. Man kan väl få ett visst antal dagar/år.... :)

http://skeppartorps.wordpress.com

 
Annica

Annica

27 oktober 2009 23:45

Absolut hundtränarledigt! Nu är det tolv valpar kvar, den sista som kom ut klarade sig inte. Men det är fullt tillräckligt med tolv!!! Leia är så duktig ;-) Nu hoppas vi hitta bra hem till hela gänget utom till den som får stanna här.. Prova sig fram vid träning är väl det enda raka, vad som passar en helt enkelt. Men jag tror alltid positiv träning med positiv förstärkning är det som hundar minns bäst!

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se