molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 18 oktober 2009

Älgjakt

Av molleomusse - 18 oktober 2009 18:38

Helgen har ägnats åt älgjakt för hussens del. Idag tyckte Molle att det var en skithusse som glömde att ta med honom. Efter en stunds funderande så förlät han sin husse och bestämde sej för att helt enkelt leta reda på honom i skogen. Husse hade inte glömt varesej bössan eller ryggsäcken, minsann. Musse hängde inte på, han var inte så säker på att husse skulle uppskatta hundsällskap och han var helt säker på vad matte skulle bli, ARG. Nåja, Molle skuttade iväg och mötte tillslut ett antal jägare. Bussiga typer som direkt tog upp telefonen och ringde till matte och frågade om det var hennes hund som ville vara med på älgjakt...Det var ju husse dom skulle ringa ju. Snopet var det när matte kom och hämtade fast då hade Molle fått smaka på matsäck och haft det riktigt trevligt en stund.

Nu hänger dom döda älgarna i ett hus på gården. Utanför huset ligger dom mest gudomliga läckerheter en liten Molle kan önska sej men det är omöjligt att ta sej dit. Det går inte att lura matte att man är hemskt kissnödig och faktiskt vill gå ut ensam när man ska kissa. Livet är hårt ibland...


Musse har varit beredd hela helgen på att få gå ett eftersök. Som tur är har han sluppit ännu så länge. Inget roligt med skadeskjutningar. Fast Musse själv hade nog uppskattat att spåra. Ronja har ju spanskabesök så husse hade fått ta med honom i så fall. Johan insåg faktiskt idag att det kanske skulle vara bra om han tog med med Musse ut och tränade några gånger så att det skulle funka. Inte helt lätt att spåra med en hund för första gången i ett skarpt läge. Så himla typskt en jägare, man vill ha kanonbra hundar men inser inte att det ligger mycket jobb bakom en bra hund. Det är ju samarbetet melland hund och förare som är det viktiga.


Hoppas alla har haft en trevlig helg!!

 
ANNONS
 
Jessica Holmström

Jessica Holmström

20 oktober 2009 10:40

Jag har uppdaterat min länksamling på hemsidan och hoppas att det är OK att jag länkar till er? Ha det gott!!

http://skeppartorps.wordpress.com

 
Emma.

Emma.

20 oktober 2009 18:21

Klart Molle vill vara med på älgjakt! Han är rolig han som tar saken i egna händer :-)).
Klart vi vill komma ner och träna! Någon gång nästa vecka kanske?? Jag hör av mig på mailen.
Kram Emma.

http://www.2fötter8tassar.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se