molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 26 september 2009

Molle debuterat i öppenklass

Av molleomusse - 26 september 2009 19:39

Idag har vi varit iväg på jaktprov. Var mycket tveksam om vi skulle starta och totalt onervös. Jag känner att jag släppt alla "det här måste vi fixa" krav på mej själv. Jag har värdens goaste hund och det räcker långt för mej.

Funderade imorse på vad som skulle hända och insåg att allt kunde hända, skit samma...


Vi var provets första hund och när vi kom till start så var vi ensamma, min parkompis kom såsmåningom så vi kunde köra igång. Vi gick efter skytten ner mot provplatsen och rätt som det var kom den andra hunden ikapp oss, ensam. husse fick vråla den tillbaka och jag kände hur Molle stelnade till.

Så fick vi en dirrigeringsuppgift och där var Molle fundersam till var den andra hunden var och hur arg den andra hundens förare var. Jag fick ta tillbaka honom och börja om och då gick det bra.

Därefter så skötte han sej kanonbra, först en dubbelmarkering där kastaren inte syntes alls. En fågel i vassen och den andra i björksly. Inga problem , han hade järnkoll vilket inte jag hade. Lite jobbigt att springa in mot dom andra hade han men inget som var något stort problem.

Sedan fick vi gå längs med vattnet och tilldelades en plats och skytten sköt men vad och varför fattade jag inte. Skytten sa att långt in i vassen var det en båt som det kastats ifrån. OK, sa jag. det missade vi totalt. Fick stället utpekat och skickade Molle som en dirrigering. Problemet var bara att båten inte var på plats och inget kast hade kommit. När Molle kommit i rätt område så kom båten ut och kastaren fick slänga i fågeln framför Molle...Nåja, på prov händer saker och jag var nöjd med att ha kunnat dirrigera ut honom till området dom sa. Det hade varit mycket enklare om han sett en markering falla inne i vassen...

Sedan skulle han ut till en flotte långt ute i vattnet. Det blev helfel från början för jag tror att Molle var på väg ut till den för att skytten pekade på den. Nej skrek jag när han hunnit ut en meter och tog tillbaka honom för att jag skulle skicka honom. Vet inte om han trodde han hade fel när han hade ögonen på flotten och jag skrek nej, eller så såg han att det var lååångt till andra sidan sjön(någon km tokiga matte) eller så tyckte han att flotten bara såg konstig ut. Jag har aldrig tränat att han ska simma ut till en flotte för att hämta vilt iallfall.

Sedan gick vi upp till söket och där jobbade han jättebra. Tyvärr kom ett av vilten in med skinnet uppfläkt på magen och där rök vårat pris. Då hade han jobbat sej igenom området och hämtat fem vilt. Vet inte vad som hände för han tog upp fasanen och la ner den igen och skakade på huvudet. Så fort jag visslade tog han med sej fågeln och kom in men ,något gjorde han som fläkte upp skinnet. Skit samma....

Jag är faktiskt helnöjd med honom. Han har problem med andra hundar det vet jag, är då den andra helt ur hand flera gånger så blir Molle skiträdd att han ska bli påhoppad. Nu tog arbetslusten över rädslan efter första dirrigeringen och det enda som märktes var att han tyckte det var jobbigt att gå förbi den andra. Jättebra.

Det andra är att han blir störd av att någon ryter åt en annan hund, det blir liksom dubbelt jobbigt när han inte vet vad den andra hunden ska hitta på OCH så är hans husse arg. Även det fixade han iallafalll trots att han kände sej trängd från början.

Han tog sej i kragen och lyssnade på mej vid andra landdirrigeringsförsöket.

Landmarkeringarna spikade han jättebra.

Jag fick ut honom i rätt område på första vattendirrigeringen(som skulle ha varit en krånglig markering) Jättestolt över det för det var inga problem alls.

Han går ut med fart och arbetslust på söket(voffade som domaren skrattade åt..)Jobbar sej igenom hela området och lyssnar på mej.

Summan är alltså att han fixade allt förutom flotten och han rispade skinnet av fasanen. Med tanke på Molles problem och att jag startade för första gången i öppenklass är jag helnöjd.


Kritiken är att han markerar utmärkt, distingt. Näsan används aktivt. Utmärkt i passivitet och följsam vid transport. Uppmärksam vid skott. Bra passion och arbetsvilja. Apportgrepp från början bra tills ett vilt går sönder.Snabba inlevereringar(?). Hundtolerans, störs ej(haha) Startar söket bra tills han blir för hård i sitt apportgrepp. Belastas av samarbetet vid dirrigeringsuppgiften och vid vilthantering i slutet av provet.


Nu vet jag att han fixar ett öppenklassprov och det är bara att träna på. Skulle så gärna önska att han kunde känna sej helt trygg och kunna koppla ifrån allt runtomkring. Det är så tråkigt att han blev påhoppad vid ett flertal tillfällen som ettåring och att det förstört så mycket. Å, andra sidan har han visat idag att hans arbetsglädje är större än hans hundrädsla och jag är jättestolt över det. Vi kämpar vidare.... 
ANNONS
 
Annica

Annica

26 september 2009 22:54

Jättebra jobbat idag Anna! Härligt veta att han fixar momenten! Och domaren sa ju att fågeln inte var knäckt, det är ju huvudsaken. Ibland har man otur. Och tänk att det gick trots "fel" parkamrat! Sug åt dig av allt det positiva fomaren sa!!!

http://www.ryegates.se

 
Emma

Emma

27 september 2009 18:50

HÄRLIGT JOBBAT ANNA OCH MOLLE!! Vad duktiga ni varit båda två! Jag hörde av Annika att ni hade gjort ett jättebra prov, det är ju bara små detaljer att fila på! Tråkigt att jag missade dig idag men min röst blev markant sämre och jag ska jobba imorgon, hoppas jag, så det kändes bäst att åka hem... Zingo och jag fick ju debuten avklarad men det blev ett kort prov :)). Nu ska jag bli frisk och sen är jag redo för mer träning! Kram!

http://www.2fötter8tassar.se

 
Sarah

Sarah

27 september 2009 19:32

Jättebra debut ni gjorde!!! Nu vet du ju att ni verkligen kan, bara att anmäla till fler prov :)

http://www.flatcoated.dinstudio.se

 
Jessica & Vexa

Jessica & Vexa

27 september 2009 22:29

Men va roligt med en start! Härligt kämpat å skönt att läsa att du ser så positivt på de trots en tråkig ring!
På´t igen bara!

Kramar

http://wikstrand.bloggagratis.se

 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

3 oktober 2009 18:44

Trodde vi skrivit hr för längesen men tydligen fastnade inte vår kommentar så vi försöker igen! Heja brorsan va du är bra!! Jag tror pippn hade rispats innan för jag tror inte min brorsa gör så med pippisen :) Kram på er och himlans otur att vi inte får ses nästa helg!!

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Jessica Holmström

Jessica Holmström

14 oktober 2009 16:04

Försökte lämna kommentar i ditt senaste inlägg, men det gick inte. Skriver här i stället;
STORT GRATTIS till en fin 2:a i Ökl med godkänt släpspår..... Ni är så duktiga :)

http://www.skeppartorps.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se