molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 9 september 2009

Roligt igen

Av molleomusse - 9 september 2009 15:29

börjar det bli jobba med Molleplutt. Det känns som vi börjar närma oss känslan vi hade innan sommaren. Idag ska vi åka till Vimmerby och träffa lydnadsfolket där. Roligt, skulle vilja att det var lite närmare bara. Vi ska koncentrera oss på att skita i dom andra och INTE längta till bilen....Musse vill nog träna agility (i Mussefart förstås) det tycker han är kul.

Tränar hundarnas kondis mycket nu efter sommaren. Långa travsträckor på skogsvägarna i en sån fart att Molle inte går i passgång och så galopp i uppförsbackarna. Molle älskar att springa och blir knappt flåsig medans Musse hatar att tvingas med. Hela vitsen med att vara ute är ju att stanna och lukta, kissa lite då o då osv. Att springa så fort att man missar allt är totalt värdelöst, jobbigt är det också...

Har dom senaste veckorna fått lite perspektiv på vad som är viktigt i livet. Vi har så många svårt sjuka barn som kommer regelbundet och tar prover hos oss just nu. När man möter dom och deras föräldrar så inser man hur små ens egna problem är. Tänk att man kan vara bekymrad över att få ett tredjepris i lydnad tex när ens barn är friska....

Sköt om er!!! 
ANNONS
 
Helena & Tina & Vilja

Helena & Tina & Vilja

10 september 2009 22:37

Härligt att ni har hittat tillbaka till glädjen igen :) Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Jessica & Vexa

Jessica & Vexa

11 september 2009 20:02

Skön känsla, hoppas att den får sitta i!
Ha en bra helg!!

Kramar

http://wikstrand.bloggagratis.se

 
Emma

Emma

12 september 2009 07:18

Det är något speciellt med att vara äldst. Zacke hälsar att han håller med Musse på alla punkter - springa är ju tråkigt, lukta och kissa kul!
Härligt att träningsglädjen är tillbaka! Jag försöker fortfarande bli av med förkylningen(tappade rösten igår...) så hundträningen har legat nere den här veckan men Zingo och jag kom med på provet i Kisa så det blir hårdträning så fort jag piggat på mig lite.
// Emma.

http://2fötter8tassar.se

 
Annica

Annica

13 september 2009 07:08

Vad kul att känslan börjar återfinna sig! Visst, träna hund är pluttigt jämfört med allt som är mycket större... Och man kanske mlåste ha lite perspektiv ibland?? Jag ringer dig under dan, deppig efter gårdagens nolla med Pingla *suck*

http://www.ryegates.se

 
Jessica Holmström

Jessica Holmström

14 september 2009 13:00

Åh vad roligt att känslan börjar komma tillbaka. Håller tummarna för er!

Ja ibland är det viktigt att få sig en tankeställare, hur bra man har det & vilka små bekymmer man har här i livet, jämfört med många andar. Kram

http://skeppartorps.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se