molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 21 augusti 2009

Vatten o markeringar

Av molleomusse - 21 augusti 2009 08:04

Två jättefina jaktgolden kom ner till oss igår. Tycker faktiskt att dom borde vara en egen ras. Så olika dom vanliga golden man träffat.

Nina hade med sej sin pensionär också, och så fort dom gick ur bilen så märkte jag på Molle att han spände sej. Två hundar i samma koppel och en ny bekantskap. Jobbigt..Jag lät honom ligga passiv en stund och kolla in dom andra grabbarna medans jag kastade markeringar åt dom andra. Sedan tog Nina med sej båda sina hundar och la dom jämte sej medan hon kastade åt mej. Jag förstod vad som skulle hända men eftersom jag litar på att Nina kan hantera situationen och att hennes hundar inte skulle bry sej så var det jättebra. Första kastet flög han ut och märkte inte att hundarna var där. Andra gången såg jag att han stannade upp och blev precis överraskad. Att sno åt sej en dummie framför två hundar var jättejobbigt, matte var ju långt bort också. Tror han snackade lite med grabbarna

-Ursäkta mej, min matte bad mej hämta den här åt henne. Om det inte är så att den är eran förstås...Ok, jag tar den. ligger ni kvar där då??

Han fick hämta flera gånger och jag är så glad för han fixade det. Han går ut på varje kast, blir lite tveksam varje gång men snappar åt sej dummien och kommer in. Känner att han skulle kunna reagera mycket annorlunda, vägra gå ut, inte våga ta dummien mm. Bytte kastare och även Anncharlotte tog med sin hund, samma reaktion. Han blir trött i huvudet efter ett tag och jag vill inte att han ska misslyckas. Därför blev det bara enkelmarkeringar som var lite knixiga istället.

Vid vattnet så rodde jag ut och la ut ett linjetag åt Texas och så kastade jag markeringar åt A_Cs hund. Sedan fick hon sitta i båten och kasta åt Texas först. Jag o Molle ställde oss bakom Nina och hennes hundar så han fick sitta och titta på dom. Man ser på honom att han kollar in dom, vill gärna vara kompis men är rädd för att få en arg blick av någon.

Molle fick en dubbel på vattnet, dels en i ett vassparti och en som vi tog som halvdirrigering i strandkanten. Det var inga större konstigheter. När han kom in så gick han upp till mej trots att jag stod en bit upp och nära Nina. Inget tveksamt. Bra träning alltså, dom andra tackade för att dom får komma ner men jag är oändligt tacksam för att ha några stadiga stabila lugna hundar att träna med. Allts, jättetack för att ni kommer!!


 
ANNONS
 
Helena

Helena

23 augusti 2009 18:26

Va härligt att ni har fått träningskompisar...det är så otroligt mycket värt!! Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se