molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 15 augusti 2009

rolig lördag

Av molleomusse - 15 augusti 2009 17:24

Idag har vi ägnat dagen åt att träna tillsammans med Emma. Alla hundarna skötte sej bra tillsammans fast vi utmanar inte ödet genom att vara för nära varandra. Började med att lägga ut apporter på olika ställen som hundarna inte fick se medans Musse gick ett blodspår. Det blev ett litet träsksök, ett närsök i björksly, ett rakt linjetag och två målområden som låg tjugo meter från varandra. Idag hade jag med mej min Molle(ibland får jag ju med någon annans hund) Inga problem alls,  han tar mina tecken och jobbar på bra.

Vid björkslyt skickade jag honom tjugo meter rakt fram, sedan över högt gräs på ca. 5m och därefter in bland slyn. Första skicket gick bra, andra skicket sprang jag fram till  sökgränsen och stöttade honom, bra enligt Birgitta att göra så. Kommer matte och berömmer så jobbar ofta hundarna på tills bollen är hittad. Det fanns bara en boll kvar då och jag ville att han skulle lyckas utan att gå ur slyn och fråga. Funkade!!

Vid Emmas två målområden skickade jag honom från samma ställe, gick också bra åt båda håll. Vid träsksöket så var en apport uppe i en buske, envis hund som drog ner den. BRAAAAA!!

Musse skötte sej som musse alltid gör, allt kommer in men utan stress. Han har spårat bra i två dar nu så det är bara att försöka få tag i en viltspårsdomare.

Zingo var duktig idag också. Inte så mycket pip och tjafs men han försöker få mycket kontakt med Emma. Svårt med en hund som man måste vara jättebestämd mot att se att nu är han inte olydig utan han är osäker och behöver stöd och uppmuntran.Ena stunden är han så taggad att man kan drämma ett vedträ i huvet utan att det bekymrar honom, sedan övergår han till en lite osäker gosse som försöker göra rätt.


Efter någon timme åkte vi till sjön och försökte skapa två målområden. Zingo den förskräckliga kastade sej i och lyckades plocka åt sej en dummie trots mattes svordomar. Sedan fick Molle simma ut och hämta sin apport på ett för honom nytt ställe, inte rakt över sjön som han brukar. Lite vågat för det låg apporter även på hans vanliga ställe. Inte några problem. Musse fick simma rakt över sjön och även han var duktig. Zingo var mer skeptisk till att simma över sjön utan någon retning. Emma kan inte berömma honom bakifrån för då vänder han, jag ställde mej på andra sidan viken och peppade honom och då funkade det. Man kan faktiskt vara odåga och duktig på samma dag. Vi kämpade på med Zingo ett tag, Emma skickade från ena sidan och jag från andra så dummisarna kom tillbaka. Hundarna var ganska trötta när vi slutade...


Efter all träning så åkte vi hem och fikade. Emma sa att en molle ska jag ha nästa gång jag köper hund. Jag berätta hur han varit i början på veckan men jag tror inte att Emma trodde mej. Inte goa snälla duktiga Molle inte...Inte kan han vara pipig och ha svårt att koppla av??Molle stressad och ha koncentrationssvårigheter?? 


FRK Östergötland kommer ha ett workingtest i oktober(18) kanske här hos oss. Vore väll trevligt med lite sörmlänningar och värmlänningar med?? Kost o logi ingår självklart..Kanske en träningsdag i anslutning av provet? Vore roligt så får ni träffa den riktiga Molle också.

Anna 
ANNONS
 
Emma, Zacke &Zingo

Emma, Zacke &Zingo

15 augusti 2009 21:15

Jag vet inte om jag tror på dig när det gäller Molle och hans höga ljud;). I mina ögon är han fortfarande den lugna, koncentrerade, tysta och arbetsglada vovve jag alltid träffat. Idag var han kanon duktig! Och vansinnigt söt när han tog med mjukosten inför dirigeringen - "du får inte glömma min belöning!". Zingo har sovit som en klubbad säl hela kvällen och roat svärföräldrarna med riktiga gris-snarkningar.
Vi hörs och ses! Emma.

http://www.2fotter8tassar.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Anna

16 augusti 2009 15:57

OBS! Blir inget den 18 oktober(älgjakt)

 
Annica

Annica

17 augusti 2009 00:13

Ja, jag vill gärna träffa riktiga Molle!! Blir det WT nån annan dag?? Bra jobbat med spår-Musse!

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se