molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 13 augusti 2009

Skitmatte och jätteduktig plutt..

Av molleomusse - 13 augusti 2009 10:36

Jag som stålsatt mej efter diskutioner under Birgittakursen senast att ALDRIG ALDRIG låta Molle apportera om han inte är helt avslappnad och helt fokuserad  på jobb. Varför gör jag det iallafall?? Varför har jag inte mod nog att säga att min hund ska vara helt passiv under hela tiden och bara klara av miljön? Ibland måste man ta till sej fakta den hårda vägen...


Igår hade jag bestämt med några kompisar att träna och jag ville inte ringa återbud trots att jag inte kände för att göra bort mej igen. 

Vi skulle åka till en sjö som Molle inte är hemtam vid, det var hundar som han inte träffat och folk han inte känner. Kanon, ingen träning förutom avstressning för Molles del. Tänkte jag innan alltså. 


Vi kom till sjön, tog ut hundarna och Molle är precis som vanligt. Inget stress, inget pip, låg still i gräset okopplad, tittade inte åt dom andra hundarna som jobbade. Helt mattes Molle och all min oro rann av mej. Skickade ut en totalt fokuserad hund på långa vattenmarkeringar och gömde mej uppe iskogen när han kom tillbaka så han fick springa förbi dom andra hundarna upp till mej. Inga som helst problem. Efter ett tag gick vi till andra sidan sjön, fotgående i grupp genom snårskog, inga problem. Efter att allt vattenarbete var klart så hade vi smygit upp ett sök åt Molle som han inte sett. Skickade honom och han gick ut och jobbade kanon....Så himla skön känsla jag hade när jag åkte hem igen. Jag berättade för dom andra hur han varit mån-tisdag och vilka problem som ibland bara dyker upp hos Molle. Hjärnsläpp. Aha, sa Nina. Var det därför du bad om träning tillsammans med många andra hanar, vi som trodde du ville avsluta träningen med gruppslagsmål...

Tack Nina, Cristian och Pelle för en bra träning som kom på precis rätt dag!! Vi är på G igen!

Kramar Anna

Ps. Molle tackar för tipset om mjukost..

 
ANNONS
 
Annica

Annica

14 augusti 2009 07:59

Så härligt med en bra träning för dig och Molle!! Det behövde ni!! Stärk upp honom nu med massor med beröm under träning när han gör rätt ;-)

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se