molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 21 juli 2009

semester

Av molleomusse - 21 juli 2009 17:21

Så skönt att inte ha några måsten, fast vädret kunde ju vara liiite bättre. Hundarna trivs allafall  när det är svalt.

Försöker träna upp Molles förtroende för mina tecken igen. Vet inte varför han helt plötsligt missförstod allt..Troligtvis har jag skällt på honom vid något tillfälle eller så har jag gjort något annat hemskt fel. Nu har vi bara tränat raka linjetag ett par dagar och jag tycker det lossnar. Han är så himla rolig, ibland är han försiktig och har inget eget "go" , då måste man peppa honom och berömma massor. Ibland har han självförtroende som bara den och blir nästan för taggad. Ibland blir han tankspridd och olydig. Inte helt lätt att träna alltså.

Idag hade vi samträning vid en sjö och jag hade med mej taggade Molle..Han fick två linjetag över sjön och det var inga problem(duktig plutt) Sedan la vi ett sök i ett vassområde och första gångerna Molle fick gå ut så blev det ett "voff" . Tredje skicket provade jag Tinas ide och skickade honom gående. Fungerade. Jättenöjd med hur han sökte och kämpade sej igenom området. Ingen av hundarna hittade min  blåa, slitna tjugokronorsdummie så jag gav mej ut själv för att leta, fastnade självklart i dyn och blev dyngsur...Vi la också ett linjetag mot vattnet och taggade Molle sprang förbi dummien och i vattnet första skicket och fick plocka upp dummien på hemvägen istället. Provade igen och då fungerade det bra. 

Musse var också duktig och fixade två markeringar på vattnet. På söket trampade han ner sej i leran så han var helt slut när han kom tillbaka. Musse ger ej inte i  första taget så han hade nog gärna fortsatt men jag var rädd att han skadat sej så han fick inte gå ut mer. Han fick några markeringar på blankvattnet istället så att han blev ren, han var brunlerig hela han.

På hemvägen så hittade vi kantareller och jag tog med båda hundarna för att se om jag kunde hitta fler.  Trodde att Molle skulle vara trött så trots att han var på "tagghumör" så släpte jag honom ur sikte ett par sekunder medans jag plockade smultron. Jä-la hund, borta i minst fem minuter. Jag borde ha insett att han skulle sticka och hållt honom vid sidan. Osäkra eller tankspridda Molle sticker inte. Det är självständiga arbetssugna duktiga Molle som hittar på saker när det blir tråkigt.Det är ju så jag vill ha honom. Utan att han försvinner förstås...Fasen också, det har inte hänt på jättelänge...

Blev upplyst idag om att det inte är Molle som är mammig utan det är jag som är Mollig. HELT FEL, fattar inte hur någon kan antyda en sådann sak...


 
ANNONS
 
Annica

Annica

21 juli 2009 21:28

Jamen så är det ju!! Du ÄR Mollig!!!!! Och så sticker han för dig, koppel på den avsatte prinsen *he he*. Bra träning!

http://www.ryegates.se

 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

21 juli 2009 22:10

Syrran sticker inte ifrån mig på promenaderna men hon kan däremot sticka fårn tomten så hon har också varit på "utflykt" idag. Om hon får vara ensam på tomten för länge så hoppar hon nämligen över staketet och tar sig en tur i grannskapet och idag "glömde" jag bort henne lite för länge så då stack hon :)

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Nina

Nina

23 juli 2009 09:25

Skönt för dej med semester! Vi kommer ses på tis på träningen m Birgitta S-W! Sugen på fika hemma hos oss, innan eller efter. Vi bor ca4 km fr stället vi ska vara.

http://retrieverpojkarna.gundogs.se

 
Ingen bild

Emma

24 juli 2009 18:30

Nu är jag tillbaka från mitt Alpäventyr och riktigt träningssugen, MEN Zingo är konvalecent...Vi fick lov att ta bort en knöl på svansen som blödde och växte oroväckande fort så nu får vi ta det lugnt och undvika bad tills såret läkt och antibiotikakuren är avslutad.... Trist! Förhoppningsvis är knölen godartad annars väntar amputering av ca 15cm av svansen och ännu längre träningsuppehåll.
Jag får roa mig med stadgeövningar och att läsa om din träning ;)).
Kram Emma.

 
Jessica & Vexa

Jessica & Vexa

26 juli 2009 20:20

Kul att ses igår! Tråkigt att magsjukan skulle ta sig just igår, hoppas han mår bättre?!
Verkligen kul med Musses fina plac!

På återseende - den 10-11 kanske? glömde fråga dig igår...

http://wikstrand.bloggagratis.se

 
Jessica & Vexa

Jessica & Vexa

31 juli 2009 18:19

Kul att vi ses igen den 11:e!

Vi ska själva ligga i hård träning tills dess, jag har anmält oss till ett prov där helgen efter...*nervös*

Ha de gott!

http://wikstrand.bloggagratis.se

 
Sarah, Ior o Pippi

Sarah, Ior o Pippi

3 augusti 2009 21:01

Det är visst inte bara jag som är dålig på att uppdatera bloggen ;) Idag har Pippi blivit agilityhund :)

http://www.flatcoated.dinstudio.se

 
Annica

Annica

4 augusti 2009 00:26

Har du helt tagit semster från bloggandet ;-)

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se