molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 17 juli 2009

Vi åker inte på utställningen

Av molleomusse - 17 juli 2009 12:47

Molle fäller som bara den och ser väldigt matt ut i pälsen. Gårdagen Hyss att dra bort allt klet var nog inte så farligt men pälsen blev ju inte bättre av det. Jag blir galen om jag inte får borsta honom på en vecka, eller hålla honom från högt gräs och inte bada...Åka så långt för att få ett andra pris för att pälsen är dålig känns inte lockande.

Igår tränade vi på vilt och på korta spikraka linjetag. Vi har en diskusion om när man får börja använda näsan, han har helt plötsligt börjat sätta fart åt fel håll och när jag blåser stopp sitter han och sniffar som tusan. Försöker klura ut var apporten finns. Idag blir det tennisbollar istället, så tråkigt när han vimsar runt och hittar apporten på ett "sök". Med en tennisboll blir det inte lika lätt..

Molle har aldrig haft några viltproblem även om jag alltid varit livrädd för det. Så igår fick han hämta en trut och när han tog upp den så knakade och knastrade det som bara den. Blev totalt chockad och totalt panikslagen, vi vet ju hur tråkigt det är med en bra hund som tuggar. Molle kom in och lämnade av med ett "nu var jag väll duktig" och då fick jag se att det satt massor av STORA sniglar på fågeln. Två snigelhus hade gått sönder och det var det som knakade...Truten hade legat ett tag på backen så sniglarna hade nog tänkt sej ett rejält kalas. Fick plocka bort dom, började med en av dom huslösa som Molle snodde åt sej och svalde. Äckligt, men tydligen är dessa sniglar en delikates även för människor. STOR LÄTTNAD:::

Nu går jag på semester, så himla skönt. Ägnar dom två sista timmarna åt att städa av labet och plocka ihop mina tillhörigheter osv, sedan drar jag YES!!!

 
ANNONS
 
Annica

Annica

17 juli 2009 13:49

Låter klokt att inte ställa, pälsen såg ju sådär ut i tisdags och lär ju inte vara bättre nu.. Vilken tur att det blev domarändring på gossarna! Hu, jag skulle dött om jag hört knastrandet!!

http://www.ryegates.se

 
Helena & Vilja & Tina

Helena & Vilja & Tina

18 juli 2009 16:34

Stackars Molle som fick sniglar på truten!! Låter som ett släktdrag det där med vädringsluckan - känner jag igen :) Ses vi till helgen? Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Jessica & Vexa

Jessica & Vexa

19 juli 2009 16:42

Hej hej!

Roligt att ni tränar på & kämpar samt får Aha upplevelser;)

Kul att ses igen på lördag!

http://wikstrand.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se