molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 15 juli 2009

Tina träning

Av molleomusse - 15 juli 2009 10:07

Igår var vi uppe hos Annika och tränade för Tina. Tuffade iväg klockan fem för att hinna med att hämta Sara i Sörping. Vi kom dit klockan nio och vi samlades på Annikas veranda för en pratstund. Hundarna var då inlåsta med en liten vädringslucka i bilen. Brukar fungera...Efter ett tag anlände en höglöpande tik och sedan dröjde det inte länge förän Molle hade ålat sej ur bilen. Vi satt och pratade länge och det är alltid intressant att höra andras tänk. Sedan tog vi ut hundarna och skulle börja med ett dolt linjetag i Annikas trädgård. För mej såg det busenkelt ut men Molle som först suttit länge i bilen med en löptik jämte sej, blivit uttagen och fått en liten kissrunda för att sedan ligga en stund i gräset hos dom andra sa bara -VA!! när jag skickade honom...Nyttig läxa för matte..Tyvärr han vi inte mer dirrigeringsträning men det kanske kan bli en annan gång.

Efter maten så blev det sökträning jag är glad över att båda våra hundar skötte sej och jobbade trots löptiken. Musse har aldrig några problem med någon annan hund. Han undviker otrevliga hanar och bryr sej inte om tikar. Molle var helt klart störd men gick ändå ut och jobbade. Kanon att få en sådann störning på en träning.

Hemresan minns jag inget av förens jag vaknade ett antal mil söder om Linköping. Bara att vända och åka tillbaka..Läskigt..

 
ANNONS
 
Nina

Nina

15 juli 2009 12:13

Halloj o glad sommar!
Surfade runt o hittade dej o dittgäng ute i rymden, KUL! Du verkar ligga i hårdträning. Vi borde ses någon gång. Ha det bra!

http://retrieverpojkarna.gundogs.se

 
Annica

Annica

15 juli 2009 14:51

Så skoj att ni kom!! Jag fick en tankeställare i min träning, belöna mer VÄGEN UT och inte bara ha dummyn som mål.. Vara strikt i lydnaden och sen göra träningen rolig och stimulerande. Jag ska skotta ihop vattenhålen tills ni kommer nästa gång!! Härligt se hur peppad Molle blev när du berömde honom, han bara lyste! Och Musse är sån goshund ;-)

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se