molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 10 juli 2009

hjärnceller i slagsmål

Av molleomusse - 10 juli 2009 10:06

Igårkväll så gick jag och Ronja ut i princip vår trädgård för att träna lite. Åskan och regnet hängde i luften så vi ville inte ge oss iväg så långt.

Jag började kasta en dubbelmarkering åt Musse , inga problem. Så kastade jag en bakåt och sedan en dubbel åt båda håll och så skulle Ronja dirrigera honom till den i mitten. Jättesvårt..Han skulle alltså gå rakt fram 20meter och strunta i dom på sidorna. Tillslut efter mycket trassel så fick han tag i rätt dummie och då hade jag smygit ut en till så han skulle alltså skickas till samma ställe. Fungerade inte..Plockade bort störningarna på sidan så han inte skulle lyckas att ta någon av dom och så skickade Ronja igen o igen o igen till samma stä'lle. Han gick inte spikrakt en ända gång.

Så bytte vi hund och körde samma sak, en dummie bakåt och två på sidorna och den mittersta skulle in. Nu råkade Ronja träffa grenarna i en björk så det rasslade roligt när den ramlade ner. Jag skickade Molle rakt fram men han slängde sej åt sidan för att försöka hämta den vid björken. Sedan hade vi exakt samma problem som Musse..Varje gång jag skickade så försökte han gå åt höger eller vänster....

Alltså la jag fem apporter på  det stället jag ville dom skulle gå till och på vägen tillbaka så tog jag upp lite mossa och slängde till höger och vänster. Sedan skickade vi varannangång tills båda var övertygade om att det var rakt fram 20meter som gällde och INGET annat. Det tog tid, Ronja blev så irriterad så jag fick ta över Musse också. Tillslut fick jag båda hundarna att gå rakt utan att titta åt sidorna fem sex gånger.

Jag blev inte ens småirriterad utan mest full i skratt. Vet inte om dom blev påverkade av varandra på något sätt. Antagligen var det så lätt att dom misstänkte att jag försökte lura dom. Det här har vi gjort massor av gånger med stora avstånd och stora störningar. Nu var det 20meter rakt fram och lite mossa som kastades åt sidan. Dumskallar....


Det stämmer att vi har en granntik som löper och hon ska paras men INTE med någon flat..Som tur är sitter hon i hundgård eller är ute tillsammans med sin husse. Husse vet att ser han något svart vid hundgården så får han ryta i ordenligt att dom ska gå hem. -jag tar väll vattenslangen, sa grannen. -Gör du det, sa jag. Det älskar dom...

 
ANNONS
 
Ingen bild

Helena

10 juli 2009 19:00

Inte lätt när hjärncellerna krockar...det vet syrran :-)

Vore väl jättekul att ha träingsläger på dina marker...kanske i september nån gång, om det inte krockar med alla jaktprov! Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se