molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 8 juli 2009

fyrkantsträning

Av molleomusse - 8 juli 2009 10:08

Igår gick(smög) ut på vårat gärde utanför huset. Det växer hö där så min svåger kanske inte är så glad att vi trampar runt..

Jag började med att lägga ut två dummies så gick vi ca 100m och skickade Molle en gång. Så vände vi 90grader och gick 100m osv. tills vi hade gått en fyrkant. Han hade fått hämta en gång från varje hörn och det låg kvar en dummie i varje hörn. Jag hade tänkt att gå till rutans mitt och skicka honom till varje hörn men av någon anledning fick jag för mej att skicka honom diagonalt över hela rutan, alltså från hörn ett till hörn tre...Jättesvårt, naturligtvis och jag hamnade tillslut nästan i mitten innan det funkade. Jag tror numera att har man börjat en övning som inte fungerar direkt, så måste man trixa tills det fungerar som man tänkt från början för att hunden verkligen ska lära sej något(på en vuxen, tränad hund förstås..). Alltså traskade vi runt en gång till, gick nästan in mitt i rutan (direkt)och skickade diagonalt, funkade. Efter tredje varvet så skickade jag från hörn ett till tre igen och då spikade han direkt, antagligen av ren skräck för att få gå runt ett varv till...Han fick hämta dom andra också förstås men dom var mycket lättare.

Stackars Molle var jättetrött så jag hade lite dåligt samvete men han flåsade ut en stund vid vattenslangen sedan kom han tillbaks ner till gärdet där Musse tränade och ville vara med. Så lätt knäcker man inte en flat, dom är ju avlade till att kunna jobba en hel, kall novemberdag vid en sumpig sjö.  Sista fågeln jägaren skjuter kan ju vara en skadeskjutning, då gäller det att ha en hund som hoppar i vattnet på ren lydnad. Nåja, lite synd var det om Molle när han fick hämta sista dummien. Tyckte han nog själv också..

Vi ska träna ytterligare en dag i slutet av Juli för Birgitta Stavlund. Bäst att träna på så kursen ger något...

Ha det!!!

Anna

 
ANNONS
 
Annica

Annica

8 juli 2009 20:35

Absolut!! Klart du måste visa Birgitta att du inte legat på latsidan.. Bra jobbat Anna ;-) Kul övning med..

http://www.ryegates.se

 
Ingen bild

Emma, Zacke &Zingo

9 juli 2009 07:11

Vad kul att du ska träna för Birgitta. Jag ska vara med på nyb.träningen men tänkte försöka smygkika lite på er träning.
Imorgon bär det av till Alperna och "hundfritt" i 10 dgr - sen kommer jag vara laddad till tusen!

 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

9 juli 2009 10:43

Vilken rolig övning!!! Den måste vi testa:-)

Kramar

http://holmstorp.bloggagratis,se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se