molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 23 juni 2009

vatten, vatten, vatten

Av molleomusse - 23 juni 2009 11:21

Igår var vi vid vattnet igen. Bra träning när det är så varmt. Tog med kastaren men första skottet satte sej stenhårt så sen var det färdigskjutet till Musses stora besvikelse. Han älskar när det smäller...Han fick hämta lite markeringar och sedan var det meningen att han skulle vänta vid bilen en stund medans Molle tränade. Vi stod vid ett buskigt ställe, jag o molle, och rätt som det var kom en säl simmande bland buskarna..Molle reste ragg och skällde till och jag blev faktiskt också rädd. Men, det var bara Musse som ville kolla vad vi gjorde, snegla lite i smyg....Hade han kommit landvägen hade jag blivit arg, på blankvattnet hade jag blivit ännu argare men nu var han så söt så han fick lite godis när han kom upp..(ja, jag vet..)

Försökte hitta på svårigheter för Molle, han fick ibland en apport på blankvatten och ibland på andra sidan viken. Skickade ut störningar mm. Jag insåg att det är inte Molle som måste tränas utan jag, skulle behöva ett elhalsband på mej själv och någon som tryckte till när jag gör galet. Tex skickar jag honom alltid stående. Fot, sitt en stund, stå fot och skicka. Inga problem för Molle han kollar vart handen pekar och sticker på min signal MEN JAG HÅLLER TAG I RYGGPÄLSEN PÅ HONOM?!?? Likaså att verkligen alltid vara tydlig i alla tecken och signaler..Är det nån som vill starta honom i höst????Annika tex, om jag tränar kan väll du starta honom??

 
ANNONS
 
Sarah o Pippi

Sarah o Pippi

23 juni 2009 21:26

Det låter som om du skulle behöva någon som filmar när du tränar ;) Klart du ska starta själv!!!

http://www.flatcoated.dinstudio.se

 
Helena & Vilja & Tina

Helena & Vilja & Tina

24 juni 2009 07:52

Jag trodde först att det kom en säl och funderade en stund på......har ni sälar i era sjöar hos er?? :-Ja man gör så mycket tokigt när man tränar.....filmkamera och träningskompisar kan vara avslöjaden och bra :-) Ha det gott! Kramhttp://holmstorp.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

25 juni 2009 10:41

Träna på tecken när du är själv, gärna framför spegeln... Tydliga tecken där du använder hela kroppen (ex.vis lutar hela dig år höger och så en tydlig arm o hand). Nä, ta i ryggpälsen måste du sluta med! Inte röra hunden!!

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se