molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 20 juni 2009

Emmaträning

Av molleomusse - 20 juni 2009 20:46

 Emma har varit här och tränat idag. Vi började vid sjön med att jag slängde ut  fyra dummis som fick flyta iväg medans Emma tränade Zingo. Molle fick sedan hämta den som var längst bort så han fick simma förbi  dom andra på vägen ut. Det gick bra och jag tycker han lyssnade ganska bra på mej. Allt kom in i den ordningen jag tänkt mej. Vi fortsatte sedan en stund till med Emmas hundar men eftersom Zingo lyckades knalla ett par gånger på vattnet så beslöt Emma att det var färdigbadat för honom. Musse fick vara bollkalle och hämta allt som låg i vattnet framför ögonen på Zingo, nyttigt.

Fortsatte sedan hemma på ängen  med dirrigeringar. Emma kastade en dubbelmarkering åt Molle och så fick han gå mellan dom ut på ett linjetag. Det var inga större problem och han jobbade på bra. Zingo fick jobba rejält för jag peppade Emma att fortsätta träna tills han spikade ett svårt linjetag med störningskast. Emma är så himla duktig att föra hund men Zingo är en omplaceringshund och inte lättjobbad precis..Jag är övertygad om att hon kommer att lyckas med honom och jag hoppas att hon får tag i en riktigt bra valp så småningom. Hon är envis, lugn och har totalt fokus på vad hon gör. Vet nog inte många med dom förutsättningarna att ta sej hur långt som helst i hundvärden..Avundsjuk..

Är jättenöjd med Molle idag. Han har jobbat på bra både i vattnet och på land. Lyssnar på pipan och tar alla tecken bra. Bara att jobba vidare..


 
ANNONS
 
Helena & Vilja & Tina

Helena & Vilja & Tina

20 juni 2009 22:21

Duktiga brorsan!

Ja jag försöker lite på att hon hittar men idag hade det nog gått åt pipsvängen om jag hade följt henne i det första spåret hon ville ta :-) Vet inte om hon hade märkt själv att det blev fel efter ett tag. Men det är väl bara att vänta in henne om hon verkar osäker och då brukar hon ju lösa det själv......så följer hon inget sidospår så går det nog bra på fredag för hon är jätteduktig på att följa spåret när hon kommer igång :-) Kram och god fortsättning.

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Sarah, Ior o Pippi

Sarah, Ior o Pippi

20 juni 2009 23:29

Hoppas ni fick en bra midsommar!!!

Lydnadsklockan:
Här är det du som är mittpunkten och hunden som är siffrorna. Börja med att sätta hunden klockan 12 o säg fot. Sedan klockan 1, 2, 3 osv. Mellan klockan 4 - 8 blir det ju att hunden ska komma in o sätta sig från "bakom föraren". Kör på typ 2 meter o det viktiga är att hunden inte trampar runt utan att den sätter sig i rätt position direkt, då är det bättre att hjälpa den...

Hmm, fattar du??? Kanske inte rätt tid på dygnet att skriva långa förklaringar ;) Men det är en kanonbra övning, speciellt som uppvärmning!

http://www.flatcoated.dinstudio.se

 
Ingen bild

Emma, Zacke & Zingo

21 juni 2009 19:45

Det var nog tur för Zingo att han samlade ihop hjärncellerna och jobbade, han var rätt billig där nere vid vattnet... Ibland undrar man vad man håller på med när man kämpar med en halvvild hund i ösregn men svaret får man så fort det går lite bra.
Molle har ju blivit fantastiskt duktig på dirigeringar! Jag är imponerad och ser fram emot att se er i Ökl i höst!

 
Annica

Annica

21 juni 2009 20:57

Varför blir Johan aldrig kallad älskningsnutten för i bloggen?? Jag önskar verkligen jag bodde närmre, skulle gärna träna med dig ofta då och på dian fina merker dessutom! Härligt att Molle sköter sig!!

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se