molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 19 juni 2009

Midsommar

Av molleomusse - 19 juni 2009 13:44

Igår ställde jag Johan på ett hygge att kasta markeringar. Trodde att det skulle bli klurigt för Mollen men jag är dålig på att se HUR klurigt det blir , innan alltså. Det visade sej att det var jättesvårt för Molle att uppfatta var markeringarna var....Första kasten så jobbade han som bara den utan att komma rätt så jag fick gå upp och hjälpa honom. Eftersom jag inte såg honom vid targetområdet så löste vi det med att johan höll upp armen om Molle var i rätt område vid nästa kast. Då hade jag tänkt till och insett att Molle inte såg kastet så bra, dels pga av solen och för att han faktiskt är en meter längre ner än mej...Johan fick kasta och så dirrigerade jag honom till rätt område, teamwork för jag såg honom bara i början och så fick jag lita på Johan. Lilla älsklingsnutten(Molle alltså) var jätteduktig. Lyssnade kanon på pipan och tog alla tecken jättebra. Hade tänkt att hålla på tills han fixade att hämta markeringarna utan hjälp men eftersom han jobbat så bra så slutade vi.

När vi var i skogen kom en granne, det visade sej att dom köpt en labbe valp och den skulle jakttränas. Roligt för jag tror att dom kommer lägga ner massor av jobb på honom och jag kan få träningssällskap. Pelle var kanske lite för ivrig, det visade sej att han hade alla böcker,filmer mm som går att få tag på. Livrädd för att det skulle gå fel och frågade hur mycket Molle tränats som tio veckors valp.. Jag vet hur sugen han varit på en retdriever i massor av år men familjeomständigheter har gjort att han inte kunnat skaffa en hund. Han var noga med att poängtera att han inte blev ledsen om hunden inte tog sej till elitklass..Får försöka att dämpa honom första året så det inte blir för mycket träning....När vi stod vi bilarna så kastade jag en boll åt Molle som han fick knalla på, fick förklara ordentligt att det var belöningslek och inget jag hade gjort när Molle var liten. 

Det skulle vara så himla roligt om vi var fler här som tränade mycket. Jag har hur mycket mark som helst att träna på men få träningskompisar. Saknar någon att bolla ideer med i vardagsträningen. (Hoppas att Emma kommer i helgen!!)

Nu ska vi åka på midsaommarfest i regnet. Ha en bra dag! Anna

 
ANNONS
 
Helena & Vilja & Tina

Helena & Vilja & Tina

20 juni 2009 08:30

Hoppas ni hade en bra middsommar! Kul om ni får nya träningskompisar - det är guld värt!!

http://holmstorp.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se