molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 16 juni 2009

Sökträning

Av molleomusse - 16 juni 2009 18:01

Vi har tränat sök ett par dagar nu. I söndags var det närsök i jättehögt kladdigt gräs. Molle fixade det bra men Musse hade stora problem. Musse är ihärdig men ibland tror jag att hans näsa inte fungerar som vanligt. Han försvann i gräset och vi hörde honom leta men han hittade inget. Tillslut dök hans ansikte upp ur gräset och vi fick övertala honom att komma upp. Det fick bli ett korvsök istället på grusvägen för honom. Molle hade inga problem att hitta även Musses dummisar så det var konstigt att Musse inte hittade något.

Det var likadant idag när jag la ett stort sök, Molle jobbade på bra och hittade allt. Men Mussestackarn fick jobba och jobba utan att hitta. Får ha koll på hans näsa så det inte är något fel. Stackars Musse  blir så besviken när han inte lyckas. jag tog och kastade lite markeringar som han fick hämta istället.

Molle börjar inse att matte blir sur om man inte söker ordentligt. Han är duktig och jobbar sej igenom område för område men det är inte hans favoritsysselsättning. Om det inte är vilt förstås...


Nu börjar dom få riktigt bra kondis på gott o ont, igår joggade dom 5km i cykelfart utan att bli så värst flåsiga. Bra för att jag vet att dom orkar jobba länge och har bra kondis. Nackdelen är ju att dom blir rastlösa om dom inte får springa ordentligt på ett par dagar. Tycker det är jättesvårt att veta hur mycket man ska kondisträna dom. Nu joggar dom på skogsvägar varannan dag, ca 5km. Två dagar i veckan simmar dom (arbetar) och så går vi ju vanliga promenader och tränar förstås. Det är ju viktigt att dom får träna hjärnan med tankeuppgifter och det är viktigt att träna passivitet om man är flat. Hur mycket cyklar/springer ni andra med era hundar???


Idag så tog jag med dom för att titta på ett skjutet vildsvin. Molle var inte ett dugg rädd utan gick fram och nosade direkt. Musse tyckte det var skitläskigt och hoppade runt och skällde på grisen. Han gick fram tillslut men flög bakåt så fort grisen `rörde` sej. Båda hundarna har fått stryk av vildsvin men Molle är uppenbart inte rädd. Vet inte om det är bra eller dåligt. Han ska inte vara skraj för döda djur men jag vill ju att han ska akta sej för vildsvin..

Ha det bra!!!


 
ANNONS
 
Helena & Vilja & Tina

Helena & Vilja & Tina

16 juni 2009 22:36

Det varierar en del beroende på hur mycket vi är iväg och tränar på kvällarna. Försöker cykla några gånger 2-4/vecka (ca 30-40 minuter) och annars blir det en promenad på 1-2 timmar. Men i perioder blir det ju betydligt mer och ibland något mindre. Stackars Musse......har han fått noskvalster? Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Helena & Vilja & Tina

Helena & Vilja & Tina

16 juni 2009 22:44

Sen får de såklart några kortare promenader på 30-60 minuter också men det är ju inte direkt någon träning även om vi försöker lägga in lite intervallträning.....springa tillbaka och hämta något som matte tappat, mm. Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Ingela

Ingela

17 juni 2009 16:29

Förstår Musse...jag är oxå livrädd för vildsvin! Har aldrig träffat något men skulle tycka att det var jätteläbbigt... även om det var dött;-)

http://www.siriochjag.blogspot.com

 
Annica

Annica

17 juni 2009 20:52

Jag kondistränar nog mina hundar i samma utsträckning.. Visst kräver de mer men samtidigt gör det ju gott *ler* Och tänk i vilken fin form de är i höst!!

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se