molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 13 juni 2009

Stackars hund

Av molleomusse - 13 juni 2009 13:12

Angående den lilla hunden. Jag känner naturligtvis inte tanten som lämnade iväg hunden utan vi gick i samma kurs för flera år sedan. Hade jag vetat så hade jag tagit hem hunden och försökt omplacera henne via flatklubben. Blir så förbannad på folk som köper en livlig hund utan att ha möjlighet att klara av den. Det ända förmildrande är att hon försökte gå kurser och göra saker med hunden och hon trodde verkligen på den här mannen. Skänkte bort hunden med stamtavla å allt bara för att den skulle få det bra.

Jag tror att hunden är borta utan att vi får reda på vad som hänt. Men sprids det här så kanske någon annan kan tänka sej för innan han/hon gör samma dumhet. Jag anklagar mej själv för att jag inte höll kontakten eller tipsade om var en hund kan omplaceras på rätt sätt. Jag sa faktiskt åt henne på kursen att jag tyckte hon skulle fundera på omplacering, hade jag bara vetat att hon skulle göra så här...

Alla jag känner tar väl hand om sina hundar men faktum är ju att det finns mycket illegal hundverksamhet i Sverige. Det finns folk som binder sina gamla sjuka hundar vid en lyktstolpe och går. Hundar själs för att säljas vidare(till vem?) Kamphundar tränas med vekare hundar och det finns massor av hundar som råkar ut för sadister som misshandlar dom.

Man blir så ledsen, sitter här med mina egna högst älskade hundar och kan inget göra åt saken. Stort tack till alla som jobbar med djurskyddsfrågor och som engagerar sej för misshandlade djur. Ni är guld värda!! Måtte alla som misshandlar barn och djur brinna i helvetet..

 
ANNONS
 
Helena & Vilja & Tina

Helena & Vilja & Tina

14 juni 2009 10:08

Ja man blir verkligen ledsen arg och upprörd när man får höra hur människor kan bete sig mot ett oskyldigt och värnlöst djur!! Man kan inte fatta hur människor är funtade som kan bete sig så illa. Men själv är man ju livrädd att nåt skall hända ens små älsklingar. Du kunde ju inte veta att hon skulle gå på nåt så dumt så Anna du får inte klandra dig själv! Om man sprider såna här historier kan man ju hoppas att sannolikheten att någon annan skall bli lurad minskar. Kramar Helena

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

14 juni 2009 22:57

Självklart kan man inte ta ansvar för vad andra människor gör, och som du säger, hade man bara vetat... Tycker det borde finnas så många lösningar bara innan man blir så desperat, hundstallet etc.

Jag reagerade spontant på historien, därav min reaktion. Tycker iofs fortfarande likadant. Jag förstår att tanten är jättejätteledsen efter att ha gjort en sån grej. Men mest synd tycker jag om hunden, ett oskyldigt litet liv.

http://karinochwilma.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se