molleomussemilan

Alla inlägg under maj 2009

Av molleomusse - 15 maj 2009 10:11

 Vi tränade sök igår. Det är inget vi gör så speciellt ofta men det var nog roligt för hundarna att göra något självständigt. I Molles fall så var det nog kul att få pringa lös utan att matte styr o ställer....Molle har inga problem från början, han är jätteduktig men efter ett antal skick så tröttnar han. (alltså efter att ha hittat 6 och jobbat igenom ett stort område) Skickade ut honom igen och då springer han en bit å vänder sej om och tittar på mej(matte, Musse vill nog gärna jobba lite)- UT! OK, springer några meter( -men hade du inte bråttom till jobbet?) -UT!! OK, springer några meter(-vi kanske kan hämta resten ikväll..) -UT!!!!!! Okey jag skyndar mej. Får en himla fart och hämtar resten av dummisarna. Sedan var det Musses tur och han strulade också. Passade på att bada i ett sumphål på söket. Jag brukar aldrig vara arg på Musse men jag blev tvärilsk och gick o hämtade honom. Nu VAR det bråttom till jobbet så jag skickade ut Molle och tänkte att han får hämta in resten ,om vi hinner. Då är han jättetaggad och går ut och hämtar in resten på nolltid, jag vet precis varför han jobbade så bra. Matte var arg så då är det bäst att passa sej. Skithund att man måste vara arg för att han ska anstränga sej!!!!!

ANNONS
Av molleomusse - 14 maj 2009 15:34

Har någon snott mina inlägg???

ANNONS
Av molleomusse - 11 maj 2009 11:25

Igårkväll ringde en person som jag verkligen uppskattar och tycker mycket om och var ledsen. Inget roligt när man kämpar o kämpar och försöker vara positiv och så helt plötsligt kommer ett rejält bakslag, eller rättare sagt det är så man känner det och då är det svårt att se att se allt positivt som sprids runt omkring en. Allt är INTE nattsvart även om det känns så.

Tror att vi alla måste tänka till vad vännskap och förtroende står för, att peppa varandra när saker går dåligt och hejja när allt går bra. Att inte stå med pekfingret och säga vad var det jag sa när någon misslyckas med något. Det är inte alltid jättelätt att fatta rätt beslut.

Vi måste också tänka på att vi sysslar med djur. Alla hundar har inte samma förutsättningar att lyckas och även om man gör allt för sin älskade hund så kanske det inte går bra ändå. Att kämpa och träna en hund med sämre förutsättningar ger en erfarenhet  och desutom blir man mer lyhörd för att göra förändringar i sin träning. Kanonbra att ta med till nästa hund.

 Så kämpa på och ge inte upp, framgångar kan vara mycket närmre än man tror!!!


Nu ska jag gå ut med mina älskade buspojkar. Måndag är tråkdagen här hemma när alla dummisar är inlåsta och det bara blir promenader. Om hundarna fick bestämma så skulle vi ta med oss vilt, apportkastaren och godis och gå till sjön men idag är det grå måndag och då håller vi oss till kopplet..Ordning o reda.

Ha det bra allihopp!!

Ps! Blev lite gladare när jag gick in på Ryegates hemsida och såg alla fina kort på duktiga hundar. Kanonroligt!!!

Av molleomusse - 10 maj 2009 14:18

Idag har vi tränat stoppsignal, höger vänster ut osv. Märker att där man slarvat förut får man sota för nu. Tips, var noga med grunderna. Träna direkt som du har avsikt att nå elitklass....Men det är bara att bita i sura äpplet och vara kanonnoga hädanefter. Det är inte så svårt att slarva när hunden är inom 20meters avstånd, ofta så blir resultatet bra ändå MEN 50 meter ut i vattnet har man liiite svårare att dirrigera om inte grunderna sitter. Alltså nöter vi in alla småsaker som hur Molle står vid varje skick, alltid tvärvända och sätta sej vid stoppsignal, alltid gå exakt rakt ut eller rakt ut höger, vänster. Klicker godis boll och knappast någon ända dummie. Molle tycker det är roligt och det gäller att utmana honom så han inte kan räkna ut på förhand vad jag vill. Jag varvar Molle o Musse så en hund får en liten paus och får vara lite passiv. Musse är väldigt snabb men han spårar ut på linjetagen så honom får man försöka lura, 10 skick utan att han kommit rätt gör att även han börjar inse att  det kan vara bra att lyssna på matte....Även om han troligtvis inte kommer starta så är han en perfekt hund att träna. Man lär sej massor...Efter det så åkte vi till vattnet. Fick Molle att simma på en rak dirrigering ca 50 meter till andra sidan sjön. Han fixade det en andra gång kanonbra. Vi hade en tredje dummie kvar men den hade flytit iväg ganska långt. Funderade en stund på om jag skulle skicka honom eller ej, det hade ju gått bra två gånger och jag skulle behöva hjälpa honom att komma rätt. Ångrade mej när han började simma men när han började närma sej targetområdet blåste jag på honom och sedan gick jag i rätt riktning för att han riktigt skulle förstå åt vilket håll apporten låg. Fungerade, guldstjärna till Molle!! Jag vill försöka undvika att blåsa för mycket på honom, tror att det är bättre att han litar på att är jag tyst så är han rätt. Blåser jag stopp så ska han också lita på att han får hjälp.

Ha det allihop nu ska vi köra ett lydnadspass..

Anna o Molle

Av molleomusse - 10 maj 2009 13:40

Kanske kanske det ska funka nu.

Av molleomusse - 5 maj 2009 15:56

Helgen har använts till dirrigeringsträning både på vatten och land. Vi har en lång väg framför oss men hittills har det gått över förväntan. Molle lyssnar faktiskt så jag kan skicka honom på en markering blåsa när han är ett par meter ifrån och skicka honom på en annan dummie(på vattnet alltså). Jag testade också att försöka få honom att simma rakt över en vik, jag satte Molle på ena sidan gick runt och la några dummisar i vattnet. Han såg mej kasta. Första försöket gick tokigt så jag slängde i en boll så han fick lyckas. Andra gången så fick jag Ronja att gå runt viken och tjoa lite. Hon stod kvar när jag skickade honom och hjälpe honom lite att simma rätt. Funkade faktisk bra så nu har vi ett targetområde att jobba vidare med. Musse fick också testa och naturligtvis simmar han spikrakt- hittar dummien och simmar tillbaka på första försöket. Underbarnet Musse som smakar lite på viltet på jaktprov...

Efter träningen i söndags så var Molle stöddig mot Musse, snodde hans landmarkering på ett fult sätt mm. Läste lagen för honom och så fick han se på när Musse hämtade många roliga apporter. Igår så fick han inte följa med när Ronja sprang med Musse utan det blev en tråkig koppelpromenad istället. 

Tidigare månad - Senare månad
Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se