molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 29 maj 2009

Vad hände??

Av molleomusse - 29 maj 2009 15:48

Jag har varit förkyld hela veckan så först igår kom Molle o jag ut för att träna. Tvingade mej rent ut sagt, hade det mycket skönare i soffan än ute i regnet. Tänkte gå en sväng och lägga lite linjetag under vägen. Det gick hyfsat tills vi kom in i skogen och jag la en dummie i högt gräs jämte stigen. Skulle skicka honom på ett linjetag 10m-blåsa stopp- ge närsökssignal åt höger. Skitenkelt..Det var bara det att Molle gick fel hela tiden. Han sprang ut stannade och for ut till vänster, eller så sprang han lååångt åt höger och började med ett stort sök. En gång fortsatte han trots min stoppsignal och till slut var jag så irriterad på honom så jag kunde slita mitt hår. Sista skicket så gick han ut-stannade- kom till baka och skulle söka jämte mej....

Tog några ljupa andetag och gick och satte mej på en sten. Tänkte på min pappa som alltid sa att en hund dresserar man inte, den lever man med. Jag tror inte att jag hört pappa som alltid var omgiven av hundar någonsin höjt rösten åt någon hund inte ens varit småirriterad.  Fast jag tror aldrig att han någonsin hade behövt det heller, hundarna följde honom ändå.

Blev full i skratt när jag tänkte på vad folk skulle säga om dom kom förbi oss och frågade varför vi satt på en sten i  ösregnet. -Jag ska bara komma på ett sätt att få Molle att hämta den där tygpåsen i gräset!?! All irritation rann av mej och vi busade lite. OK, vi testar en gång till går det inte så hämtar vi dummisen tillsammans, sa jag. Skickade iväg honom- blåste stopp- gav närsöksignal och en sekund efter var dummien i min hand tillsammans med en lycklig hund.

Jag fick mej en rejäl tankeställare, hur mycket påverkar mina humörsvägningar utgången av vår träning. Varför förtod inte Molle när jag var sur och varför gick han spikrakt när jag var glad?? Kanske det ligger  mycket i det där med "Att man lever med en hund" . Hur mycket klarar våra hundar att "läsa av" oss? Säkert mycket mer än vad vi kan "läsa av " dom..

Ha det bra och tänk på att era hundar VET ALLT!!

Anna

 
ANNONS
 
Helena & Vilja & Tina

Helena & Vilja & Tina

29 maj 2009 22:47

Tur att du kom att tänka på din pappas kloka ord :-) Men du är nog inte ensam om att ha suttit på en sten i skogen och räknat till 10 :-)

http://holmstorp.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se