molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 23 maj 2009

Träning i kärr

Av molleomusse - 23 maj 2009 15:01

Idag har vi varit ute och trixat i ett kärr. Gick först och la ut tre bollar gömda i gräset, gick 20 meter till och la två dummies 2o meter en dummie. Sedan har vi jobbat med stopsignal, söksignal, raka linjer osv. Tog Molle först. Molle blev osäker i början så jag fick leka med honom ett tag. Kasta boll som han fick knalla på, blåsa stop och kasta en korv när han sätter sej, rulla runt i gräset och busa mm mm. Efter det så är han mycket mer taggad och osäkerheten är som bortblåst, då är det bara kul. Han fick hämta dummisarna först och sedan fick han springa till bollarna- blåste stop och sedan fick han närsökssignal. Funkade bra.

Musse behöver man inte leka med. Han lyssnar inte så bra på pipan (snällt sagt) men allt kom in. Fick gå ut och ta tag i herr Mus ett antal gånger när han struntade i mej. Vill jag ha in bollarna så är det bara bollar man ska hämta, inte strunta i stopsignalen och hämta dummisarna istället.

Molle igen. Nu fick han samma upplägg men ytterligare en dummie längre ut. Alltså 20meter till bollarna ytterligare 20 m två dummisar. 10m. en dummie och 10m en dummie. På rak linje förstås. Varvade nu så han fick hämta från olika ställen varje skick och det fungerade. Belönade varje gång med att busa och brottas vilket gör att han blir så himla stolt över sej själv och anstränger sej till max för att göra rätt.

Musse som legat och tittat på (och räknat ut var dummisarna var) fick inga dummisar alls men jag gick ut och låtsades slänga ut dom. La bara ut dom första bollarna. Han lyssnade inte på pipan vid bollarna utan fortsatte förbi. Tji fick han och han fick leta länge innan jag blåste in honom. Efter det så stannade han faktiskt och fick närsökssignal och kom med en boll. Nästa skick så struntade han i signalen och började leta direkt. Fick jobba länge innan han gjorde som jag ville....

Sedan la jag ett litet sök åt varje hund med tre dummisar som låg i högt kärrgräs. Inga problem men tydligen jätteroligt att rejsa runt i skiten..Dom luktar inte gott nu så det får nog bli sjön och shampo..


Stackars Sara som skulle starta lydnad och krockade på vägen dit. Tur att det inte blev några större skador men retligt att missa tävlingen. Pippi och hon verkar vara i högform nu, jätteroligt!!!!

Ha det!

Anna Musse o Molle

 
ANNONS
 
Sarah & Pippi

Sarah & Pippi

23 maj 2009 19:01

Vi vårdar våra blåmärken o laddar inför tävlingarna nästa helg istället.

http://www.flatcoated.dinstudio.se

 
Helena & Vilja & Tina

Helena & Vilja & Tina

24 maj 2009 16:16

Hej Anna!

Fick du mitt SMS? Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Helena & Vilja & Tina

Helena & Vilja & Tina

24 maj 2009 20:45

Anna! Sorry att jag inte har ringt tidigare! Jag har efter noggrannt övervägande kommit fram till att det tyvärr inte funkar för mig att åka bort den helgen!! Hoppas vi ses lite senare i sommar på flatfestivalen och andra Ryegatesaktiviteter :-) Kram

http://homstorp.bloggagratis.se

 
Annica (med C)

Annica (med C)

27 maj 2009 07:21

Tänk vad roligt ni ska få på kursen!! AVIS ;-) Jag vill också vara med istälelt för att jobba *morr*

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se