molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 21 maj 2009

Tränat med Emma

Av molleomusse - 21 maj 2009 14:26

Är sååå impad av Emma som har förvandlat en halvtokig hund till en mycket trevlig apportör på 5-6 veckor. Även Emma lyssnade på Tina (som inte tyckte Zingo var obildbar utan en hund utan regler) och det har verkligen gett resultat. Emma har varit tydlig i vardagen och vips har hon en lugn hund. För några veckor sedan kunde han inte vara okopplad när andra hundar var med. Idag var han okopplad hela tiden vid vattnet utan problem.YES


Molleboll skötte sej bra. Kunde styra honom på vattnet utan problem och idag såg jag var dummisarna låg....Jag är helnöjd med honom, vi har inte tränat vatten så mycket och ändå är han duktig. Sedan körde vi några landmarkeringar som tydligen enligt hundarna var jättesvåra, ibland kan man inte själv räkna ut var svårigheten ligger men alla hade väldiga problem. Jag fick kalla in Molle för han var i fel område flera gånger, vill inte att det ska bli sök av markeringarna. Tillslut fixade han sina markeringar åt båda håll så då slutade vi och gick till ett enklare ställe och kastade en dubbel som gick utan problem.


Emma har roligt åt Molles passiva sida. För Molles del är det helt ok att ligga och vila medans dom andra jobbar. Lite som tjuren Ferdinan. Idag var jag långt borta och kastade åt Zingo, Zingo o Emma var två meter från Molle och jobbade och Musse satt kopplad och tyckte livet var tråkigt. Vad gör Molle, han ligger i lingonriset och sover... Så fort jag ropar på honom så sätter han fart men han utnyttjar verkligen passitiviteten till att samla krafter...Varför han är så här vet jag inte, kanske för att han i princip aldrig apporterade innan han var ett år men alltid var med på träningarna. Det är bra att han kan koppla av men ibland undrar man om han vet att han är en flat. Ibland testar jag honom genom att kasta markeringar åt Musse när Molle ligger och "sover" så byter jag hund och Molle får hämta dom. Det är inga problem, han har koll så tydligen är han inte helsövd...Fick hans syrror all extra energi??? Är det bara Molle i kullen som är så här???Skulle vara kul att se dom andra igen. Kanske han insåg redan i valphagen att syrrorna tultade iväg så mycket snabbare så det var lika bra att slappa. 

 Ha en bra helg!!

Anna

 
ANNONS
 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

21 maj 2009 17:44

Jo syrrorna fick nog en hel del energi och kanske sprang om Molle i valphagen :-) Men Vilja har faktiskt också en förmåga att koppla av när det är passiv passivitet och hon vet att det inte är hennes tur. Ja hon kanske inte direkt ligger och sover men stannar lugnt kvar på sin plats. Däremot är hon sämre vid aktiv passivitet.....när jag hämtat henne och hon kanske skall vara passiv vid min sida vid walkup eller så. Där har hon lurat mig mer än en gång gneom att visa upp en helt passiv och cool attityd för att sedan gå från 0-100 och tjyva :-( Så visst är hon snabb syrran, det kan jag ju inte påstå annat! Idag i spåret ångade hon på som ett x2000 men jag kunde få henne att hålla igen på temppot lite iallafall :-) Kram kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

21 maj 2009 22:43

Ja, jag tycker oxå vi skulle bo väldigt mycket närmre varann! Rolig träning ;-) De flesta i kullen är ganska vältempererade, he he. Bra med fart och så..

http://www.ryegates.se

 
Helena & Vilja & Tina

Helena & Vilja & Tina

22 maj 2009 12:26

Stackars Molle....han kan få komma och prata ut hos mig om sin traumatiska barndom...jag är en god lyssnare :-)

Tror du verkligen att spårande får hunden att spåra mer även i apporteringen....jag är inte så säker på det...oftast säger man ju tvärtom att om de inte får utlopp för sina naturliga beteenden under kontrollerade former så blir de mer benägna att utföra dem på egen hand. Det där med timern som tickar och varje gång de har fått utföra ett naturligt beteende dras timern tillbaka till noll och tickar sedan på tills nätsa gång...osv. Och om man aldrig drar tillbaka timern (dvs aldrig får utföra beteendet) så tickar tmern bara på tills hunden bara måste få utlopp för beteendet och då utför det på egen hand. En teori som iallafall jag tror på :-) Jag träffade en man i skogen med en helstirrig labbe och han hade inte vågat låta den apportera för han var rädd att det skulle stimulera jaktlusten så att den skulle börja jaga i skogen......men jag är övertygad om att den hunden hade varit betydligt lugnare och inte hittat på så mycket på egen hand i skogen om den hade fått utlopp för sina naturliga behov under kontrollerade former :-)

Kul att du ska komma upp till flatfestivalen....det har gjort att jag har fått ännu svårare att välja Östras.....jag kan ju inte missa att få umgås med er :-) Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se