molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 17 maj 2009

Molle är visst mattes lilla prins!!

Av molleomusse - 17 maj 2009 17:30

Efter att ha hämtat mej från chocken och slickat såren och haft ett pepptalk med Sara så inser jag att det är bara att träna vidare, trots allt. Det är ju jäkligt dumt att ge upp när allt går så bra, jag vet..Jag sa till Sara att jag skulle skicka bort honom till någon som kan mer men det fnös bara Sara åt.-Du kommer ALDRIG lämna bort Molle, glöm det. Det vore nog svårt, jag som knappt kan åka på semester utan hundarna...

Idag började vi dagen med en promenad med lösa, fria hundar för första gången på över en månad. Behövde inte kalla in Molle en ända gång utan han höll sej max 20 meter ifrån oss. Jag lovar Annika, han är totalt förändrad. Självklart ska det inte bli en vana men det var kanon att det fungerade.

På eftermiddagen tog jag med vilt och Molle för att åka till samma sjö som igår. Tyvärr hade min systerson ställt en skogsmaskin mitt i vägen så jag kunde inte åka dit. Tomas är en kanonkille men väldigt glömsk, troligtvis hade han glömt bort vad han sysslat med i skogen och gått hem. Vi fick åka till en annan sjö och träna istället.

Började med att slänga ut tre vilt från bryggan och dirrigerade honom till varje. Inga problem han hämtade det som jag ville. Kastade i en and som han fick simma mot, stoppade och skickade honom mot ett annat håll. Snälla Molle gjorde rätt så matte fick lite bättre självförtroende...

Sedan jobbade vi på land ett tag. han är så rolig för han blir så taggad när jag tränar med vilt. Molle skulle aldrig pipa eller knalla eller så men voffar när man skickar honom när han tycker det blir spännande. Inte helt bra men han är jättesöt....Får träna mycket med vilt i fortsättningen, då slutar han voffa.

Avslutade med att skicka Musse på ett antal vattenmarkeringar med vilt och Molle fick sitta ensam lös på stranden. Det är toppen att ha en "träningshund" med sej, Molle vet att jag går ifrån honom och att han ska sitta lungt och tyst tills jag ropar på honom. det är aldrig något problem det har han fått göra sedan han var 10 veckor. Trots att han är van är jag tacksam. det är ju inte alla hundar som klarar att jobba vid vatten ett tag och sedan sitta lösa vid strandkanten och se en annan hund jobba tillsammans med matte....

 Jag är så himla tacksam mot Tina som var här och fick mej att tänka till. Det har varit en jobbig månad där jag varit HELT konsekvent dygnet runt. Molle var ingen jobbig hund innan på något sätt men nu är han så jätterolig att träna med. OK söket häromdagen så försökte han slippa men jag fick honom att gå ut igen och jobba kanonbra. Värdens bästa kompis OCH min lilla  gosiga prins...

Ha det bra!!! 

Anna 

PS. Visst är min man snäll. Om du läser det här så uppskattar jag dej väldigt mycket när du kastar dummies och följer med ut och skottränar. Varje kväll den här veckan, eller hur???


 
ANNONS
 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

17 maj 2009 18:57

Duktiga brorsan....Vilja är impad!! Ja jag vill också till Flen och blir helt bäbissjuk när man ser en liten flattevalp. Kanske Molle vill bli morbror till våren och ha en liten systerson med sig hem till Kisa? Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Sarah, Ior o Pippi

Sarah, Ior o Pippi

17 maj 2009 21:19

Du ser, vilken tur att du gick ut o tränade!!! :)Hmm, ja du kan nog "Dua" mig än så länge men då får du lära dig att stava mitt namn rätt :)

http://www.flatcoated.dinstudio.se

 
Annica

Annica

18 maj 2009 12:17

Äh Sarah, hon stavar alltid Annica med K också... En prins ska hållas med korta tyglar ;-)

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se