molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 16 maj 2009

Knypplingskurs nästa

Av molleomusse - 16 maj 2009 14:19

Idag har jag bestämmt mej för att gräva ner mej och aldrig komma upp igen.

Vi har haft besök av lilla underlabbebarnet Nova och hennes matte Emilie. Nova vill inte träna lydnad utan går mest och strosar på plan. För några veckor sedan så frågade jag om hon inte skulle komma till oss och jaktträna , kanske det skulle vara kul för Nova. Trodde inte själv att det skulle bli så bra men Emelie kom. Började kasta lite markeringar åt henne för att se om hon skulle vara intresserad och shit vad den lilla hunden tände till. Nova är rena drömlabben och det finns INGET som behöver rättas till, bara träna finlir så är hon startklar. Idag har hon fått lite svårare uppgifter och fixat allt, lite svårt med stadgan, skakar sej innan hon lämnar av, hade lite svårt att bära viltet osv. Men, det är andra gången hon apporterar och hon har aldrig burit vilt förut!!

Musse uppskattade att vi hade en tjej med oss och tittade mer på Nova än på sina markeringar som han givetvis inte kunde hämta. Han lyckades trycka sönder en trut också så hans insats idag var inte sååå bra.


Molle då. Han skötte sej exemplariskt. Fick ligga och titta på när dom andra hämtade markeringar. Lös jämte hunden som skickas utan att bry sej det minsta. Sedan var det hans tur hit-fot-markera-markera-hämta- hämta-bra- lägg dej. Han är duktig markör så allt gick kanon.

Ner till sjön och där gick jag ut med en and till andra sidan viken skickade honom på linjetag och allt gick bra. Gick ut igen och la anden 20 meter längre bort i vattnet och skickade från ett annat ställe. Molle simmar spikrakt över sjön och mot land men jag visste ju var anden låg så jag blåser på honom, han är 50 meter bort men vänder sej och simmar som jag pekar. Jag blåser söksignal i "rätt" område men jag ser att han blir helt förvirrad och går till slut upp på land. Ställer sej och tittar på mej och jag försöker få ner honom i vattnet igen på rätt ställe. Han går dit och upp på land igen och först då börjar jag inse att viltet kanske inte ligger kvar där jag la det. Molle springer ca 20 meter dyker ner i vattnet och hämtar anden och kommer tillbaka. Slutsats, han simmade alltså helt rätt och visste precis var han hade viltet men valde att stanna upp och vända ifrån anden eftersom jag sa det. Letade där jag sa men hittade inget- frågade från land och gick ner i vattnet igen där jag pekade. Sedan när matte äntligen slutar att skicka honom fel hämtar han anden som han visste var den var och kommer skuttande till mej. Förstår någon hur jag känner mej?? Min hund lyder mej 50 meter ut i vattnet trots att han fått vittring och jag skickar honom fel. Andj-ln hade ju flyttat sej, självklart eftersom det blåste åt det hållet. Hur ska jag någonsinn kunna få honom att lita på mej igen????Bussiga duktiga Molle och dumma korkade matte. Det ända positiva är att han faktiskt vågade hämta anden och inte blev totalt förvirrad. Nu ska jag åka och köpa ett stort ben och massor av Mollegottis och så ska jag sätta mej vid bäcken så han får rejsa runt där hela eftermiddagen. Jäkla skit!!!

 
ANNONS
 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

16 maj 2009 17:58

Oj va duktig brorsa!! Syrran hade aldrig litat på sin förvirrade matte...hon hade direkt klarat ut situationen själv utan att lyssna på mattes visslingar och dirigeringar. Själv är bäste dräng (eller hur det nu var)tycker Vilja!! Matte är bara ett onödigt bihang när det gäller jakten...hon har noll koll på var fåglarna ligger...hon vet inte var hon själv är och hon kan absolut inte bära en fågel eller kanin hälften så bra som Vilja kan :-)

Ps När skall Musse hämtas på centralen...vilken tid är tåget inne? D.s

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Mannen i sängen brevid

16 maj 2009 19:39

I love you!

 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

16 maj 2009 21:52

Slarvat bort och slarvat bort.....han får väl ta en öl på puben under tiden han väntar :-)

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

17 maj 2009 12:58

Han gjorde alltså en pudel :-)

Och han har rätt i att passa sig för den där j**la pollen! Pudeln, Vilja och jag väntade hela natten men när vi inte hittade honom åkte vi hem och tränade jakt. Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

17 maj 2009 15:40

NEJ!!! Han ska inte rejsa vid bäcken!! Han är ingen bäckbadande prins längre!! Han vill ha en matte som är svart och vit och tydlig.. Och som anvisar honom i rätt område!! Har nog själv hjort nåt liknadne oom jag tänker efter *hmm*

http://www.ryegates.se

 
Ingen bild

Annica igen..

17 maj 2009 15:44

Nu menar jag inte hjort som djuret utan gjort som i "gjort är gjort". ta nya tag, bygg upp lite självförtroende. Han är stor nu, ibland ligger inte fåglarna där man tror ;-) Hälsa sänggubben!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se