molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 5 maj 2009

Musse o Molle

Av molleomusse - 5 maj 2009 15:56

Helgen har använts till dirrigeringsträning både på vatten och land. Vi har en lång väg framför oss men hittills har det gått över förväntan. Molle lyssnar faktiskt så jag kan skicka honom på en markering blåsa när han är ett par meter ifrån och skicka honom på en annan dummie(på vattnet alltså). Jag testade också att försöka få honom att simma rakt över en vik, jag satte Molle på ena sidan gick runt och la några dummisar i vattnet. Han såg mej kasta. Första försöket gick tokigt så jag slängde i en boll så han fick lyckas. Andra gången så fick jag Ronja att gå runt viken och tjoa lite. Hon stod kvar när jag skickade honom och hjälpe honom lite att simma rätt. Funkade faktisk bra så nu har vi ett targetområde att jobba vidare med. Musse fick också testa och naturligtvis simmar han spikrakt- hittar dummien och simmar tillbaka på första försöket. Underbarnet Musse som smakar lite på viltet på jaktprov...

Efter träningen i söndags så var Molle stöddig mot Musse, snodde hans landmarkering på ett fult sätt mm. Läste lagen för honom och så fick han se på när Musse hämtade många roliga apporter. Igår så fick han inte följa med när Ronja sprang med Musse utan det blev en tråkig koppelpromenad istället. 

 
ANNONS
 
Sarah, Ior, Pippi

Sarah, Ior, Pippi

10 maj 2009 14:11

Vad roligt med en blogg till grabbarna grus :) Det får bli WT med Musse, de går ju på dummie!!! När ska ni komma hit o starta lydnad, då???
// Sarah, syster yster o farbror Ior...

http://www.flatcoated.dinstudio.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se